Супутник ICEYE виявив 2600 одиниць техніки рф: подробиці (ФОТО)

Українські розвідники провели космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування російських військ.

Супутник ICEYE виявив 2600 одиниць техніки рф
Супутник ICEYE виявив 2600 одиниць техніки рф

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що це стало можливим завдяки супутнику ICEYE.

Також завдяки контрактному доступу до бази даних сузір’я SAR-супутників.

Загалом, завдяки проєкту, виявлено та підтверджено близько 2600 одиниць військової техніки. Розвідку проводили на тимчасово окупованих територіях України, так і на території рф та його союзників.

Зокрема: танки, артилерію, бронемашини, вертольоти, ОТРК «Искандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцирт-С1», РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

«Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення противника у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі», — розповіли у розвідці.

У ГУР МО також зазначають, що це стало можливим завдяки співпраці з благодійним фондом Сергія Притули.

Нагадаємо, 18 липня волонтер Сергій Притула оголосив про придбання річної підписки на дані супутників фінської компанії ICEYE для Збройних Сил України.

Повідомлялося, що Україна отримуватиме супутникові знімки в режимі, наближеному до реального часу, що скоротить час до отримання розвідданих до кількох годин.

Серед переваг такого рішення є й те, що супутник уже знаходиться на орбіті, а знімки одразу аналізуються та використовуються за призначенням.

Згідно з угодою, українська сторона отримує і супутник, і доступ до бази даних сузір’я супутників.

Після закінчення оплаченого терміну доступу до бази даних, вказаний супутник залишається у повній власності України, допоки не завершиться термін його функціонування на орбіті.