У США розкрили деталі зустрічі директора ЦРУ з Наришкіним

Нещодавно в Туреччині відбулась зустріч директора ЦРУ Вільяма Бернса з його російським колегою Сергієм Наришкіним. Сторони не порушували питання війни в Україні, однак обговорили управління ядерними ризиками.

У США розкрили деталі зустрічі директора ЦРУ з Наришкіним

Зустріч Бернса та Наришкіна

  • Зустріч директора ЦРУ й голови розвідки росії відбулась ще 14 листопада в Анкарі.
  • Як відзначив тоді один з журналістів, головними питаннями зустрічі були:
  • затримані громадяни США;
  • ядерні ризики.
  • Водночас було зазначено, що директор ЦРУ «не веде жодних переговорів».

Подробиці зустрічі

За словами тимчасового повіреного у справах посольства США в росії Елізабет Руд, США мають канали для управління ризиками у відносинах з росією. Водночас головним обговорюваним питання сторін були саме ядерні ризики.

«Директор Бернс ні про що не домовлявся і не обговорював врегулювання конфлікту в Україні», — додала Руд.

Зазначається, що США вже декілька разів протягом останнього року відправляли Бернса на зустріч з Наришкіним, використовуючи першого в якості ветерана дипломатії й колишнього посла США в росії (2005 — 2008 роки).

Іншою темою для переговорів було звільнення двох громадян США, які наразі ув'язненні в росії, а саме Брітні Гріннер й Пола Вілана.

«Сполучені Штати, як ми вже говорили, поклали на стіл важливу пропозицію. Ми відреагували на цю пропозицію і запропонували альтернативи. На жаль, поки що російська федерація не надала серйозної відповіді на ці пропозиції», — заявила Руд.

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс та керівник Служби зовнішньої розвідки рф Сєргєй Наришкін провели у понеділок переговори в Анкарі, пише із посиланням на представника Білого дому турецька.

Нагадаємо, що ЦРУ має намір вербувати росіян, незадоволених війною.

Про це заявив заступник директора ЦРУ з операцій Девід Марлоу, пише The Wall Street Journal.

Під час виступу він заявив, що війна в Україні стала провалом для російського президента володимира путіна водночас для західних розвідувальних агентств «відкриваються нові можливості».

Так, до цього екс-офіцери ЦРУ вже розмірковували на тему того, що зараз сприятливий час для вербування агентів серед незадоволених російських військових, олігархів, статки яких зменшилися через санкції, бізнесменів та інших осіб, які втекли з країни.


Джерело: CNN