У Львівській області поліклініки та котельні виключили з переліку критичних об’єктів

У Львівській області значно скоротили перелік критичної інфраструктури, де не вимикають світло. Крім того, у регіоні вводять 8-годинні відключення.

За його словами, у Львівській області діють аварійні відключення світла, тому раніше опубліковані графіки не працюють. Через важку ситуацію з переліку критичної інфраструктури вилучили поліклініки, котельні, станції зв’язку, установи юстиції та правоохоронні органи. Ці об'єкти тепер підпадають під відключення.

«Електроенергію відключатимуть орієнтовно на 8 годин, далі на 4 години її повернуть, опісля — знову відключать на 8 годин. Це вимушені заходи через дефіцит потужності в системі», — пояснив Козицький.

Водночас очільник області закликав жителів заощаджувати електроенергію і е не використовувати порохотяги, мікрохвильовки, кавоварки, посудомийні машини та інші потужні прилади.

Нагадаємо, у Києві в понеділок, 28 листопада, енергетики продовжують використовувати аварійні відключення світла. Раніше опубліковані графіки поки що не працюють.

Також стало відомо, коли енергосистема України перейде до звичайних відключень. За прогнозами це буде вже сьогодні, 28 листопада або у вівторок.