Українці ще не прониклися голодомором — експерт

Українці досі не прониклися голодомором. В цьому винна наша влада та інформаційний блок.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Коли ми говоримо про геноцид українців, то мова йде не лише про сучасну Україну, але й про ті території, які перебувають поза її межами, бо там мешкало дуже багато українців. В деяких регіонах до 80%. Це Дон та Кубань. Але коли ми говоримо про геноцид, то непокаране зло проростає Чортополохом. До речі, у нас більшість населення згадала, що в країні війна, лише 24 лютого 2022 року. Але вона йде з 2014 року. Аналогічно, що люди не прониклися голодомором. В цьому винна наша влада, інформаційний блок, журналісти та громадські організації, а також політичні партії, які це активно не пропагували. Але це ж наша пам'ять та трагічна історія. Для того, щоб вона не повторилася, її треба було постійно згадувати. Євреї постійно згадують про холокост. Зло про яке забули привело до продовження геноциду проти українства», — каже В. Шишкін.

За його словами, зараз готується до відкриття музей під назвою «Останнє пристанище московсько- російської орди».

«Там буде представлено, те що знайшли у російських підбитих БТР. Це жіночі труси та інші речі, які росіяни вивозили з України. Також їх форма, розбиті кулемети. Відкриття музею планується на 6 грудня на Київщині. Організатор музею О. Сушинський», — резюмує В. Шишкін.

Раніше В. Шишкін зазначив, що Революцію Гідності не можна так називати, бо революція, перш за все, тягне за собою докорінні зміни в системі.