Стало відомо, скільки Польща отримає ППО Patriot

Німеччина запропонувала передати Польщі 8 одиниць ППО Patriot. Міністр оборони Маріуш Блащак закликав Берлін дозволити розташувати їх в Україні.

Стало відомо, скільки Польща отримає ППО Patriot
Стало відомо, скільки Польща отримає ППО Patriot

За словами Блащака, найкраще ППО працюватиме, якщо розташувати його на заході України. Як він пояснив, таку рекомендацію він отримав від офіцерів протиракетної та зенітної оборони.

Міністр оборони зауважив, що вищезгадане розташування є ідеальним з кількох причин:

  • захист польського кордону й території України;
  • через захист критичної інфраструктури України, українцям не потрібно буде покидати свої домівки;

«Я також не розумію аргумент про необхідність навчання, який часто наводять, — увесь час країни, що підтримують, навчають українців використанню багатьох сучасних систем озброєння, зокрема й таких складних, як пускові установки HIMARS або система NASAMS», — додав Блащак.

Нагадаємо, що ймовірність війни НАТО і росії є дуже високою, також можливий конфлікт між Китаєм і США. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Марцін Очепа.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.