Заходу важко прийняти рішення, що рф є фашистською державою — експерт

Заходу важко прийняти рішення, що росія є фашистською державою.

Володимир Пилипенко
Володимир Пилипенко

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив керівник українського центру соціально-правових досліджень. Доцент кафедри міжнародного права. Кандидат юрид. наук Володимир Пилипенко.

«Заходу важко прийняти рішення, що рф, то фашистська держава. Після Другої світової війни Європа та США намагалися себе відгородити від негативних явищ, які приніс фашизм та нацизм. Українці продовжували жити в імперії зла в радянському союзі та відчувати все на собі, аж до розвалу імперії. В даному випадку, рф нав’язує всьому світу нацизм. А зараз виник новий термін рашизм. Але Європа, якби себе не огороджувала від негативних явищ та не жила в цивілізованому світі, де культивується повага до прав людини та демократії, приходить до розуміння, що з явищем рашизму не можна жити. Це явище погубить всіх або його просто потрібно припинити. До цього зараз світ потроху приходить. Зокрема, в юридичному та соціальному сенсі», — каже В. Пилипенко.

За його словами, росіяни лишилися у тих часах, коли використовували право сильного.

«Повинні пройти покоління, щоб росіяни позбулися зайвої хромосоми. Крім того, опозиції в рф немає. Крім того, росіяни підтримують всі дії влади, які призвели до агресії проти України. Опозиція лише боротьба за владу, щоб потім так само ставиться до українців, як росіяни і відносяться. Не вірю в те, що є опозиція, яка готова мирно співіснувати. Адже історія показує, що не мінялося відношення до України», — резюмує В. Пилипенко.

Рекомендовані публікації