Макрон із Байденом продовжить спільну роботу для підтримки України

Президент США Джо Байден заявив, що він і президент Франції Еммануель Макрон сповнені рішучості притягнути росію та президента володимира путіна до відповідальності за його «війну з рештою світу».

Джо Байден і Еммануель Макрон
Джо Байден і Еммануель Макрон

Про це повідомляє CNN.

«Президент Макрон і я вирішили, що продовжуватимемо спільну роботу, щоб притягнути росію до відповідальності за її дії та пом'якшити глобальні наслідки путінської війни для решти світу», — сказав Байден під час двосторонньої пресконференції у Білому домі.

За його словами, атаки рф на цивільну інфраструктуру України та енергетичний шантаж не допоможе Кремлю реалізувати свої плани.

«путін думає, що може зламати волю всіх тих, хто виступає проти його імперських амбіцій, але напад на громадянську інфраструктуру в Україні, перекриття енергоносіїв до Європи з метою піднесення цін, загострення продовольчої кризи завдає шкоди дуже вразливим людям не лише в Україні, але й у всьому світі. І у нього нічого не вийде», — наголосив президент США.

Байден додав, що шокований жорстокістю росії.

«Ми продовжимо рішуче підтримувати народ України, коли він захищає свій дім і свої сім'ї, а також свій суверенітет і територіальну цілісність від російської агресії, яка була неймовірно жорстокою. Я знав, що це росія, але не очікував, що вона буде такою жорстокою», — сказав Байден.

Макрон підтвердив обіцянки президента США, заявивши про підтримку як української армії, яка чинить опір, так і українських мирних жителів, які також стикаються з атаками. Він подякував США за їхні інвестиції, спрямовані на пом'якшення наслідків війни у ​​Європі, додавши, що під час двосторонньої зустрічі лідери двох країн домовилися продовжувати інвестувати у допомогу Україні.

«Ми також домовилися продовжувати спільну роботу, щоб підтримати український народ, щоб допомогти йому чинити опір, тому що сьогодні ми дуже добре бачимо, що військові зусилля росії значною мірою спрямовані проти цивільної інфраструктури», — зазначив Макрон.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу із запитом про надання додаткових 37 мільярдів доларів для підтримки Україні.


Джерело: CNN