Порубка лісу на понад 1 млн грн — на Одещині сімом учасникам організованої групи повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру 7 учасникам організованої групи за фактом незаконних порубок дерев, що спричинили збитки на понад 1 млн грн (ч. 4 ст. 246 КК України).

Порубка лісу на понад 1 млн грн на Одещині
Порубка лісу на понад 1 млн грн на Одещині

За даними слідства, підозрювані здійснювали несанкціоновані порубки дерев на території Подільського району. Дерева завозили на територію пилорам, виготовляли дрова та реалізовували сировину приватним особам і комерційним структурам. Підозрюваних викрили під час рубки та вивезення чергової партії деревини.

Внаслідок порубки лісу на земельних ділянках площею більше 30 га державі завдано понад 1 млн грн матеріальної шкоди.

В ході 38 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 40 кубометрів дров та інших лісоматеріалів, а також бензопили, сокири, транспортні засоби, кошти і документацію.

Наразі трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із альтернативою застави у 2 млн грн, стосовно ще чотирьох — питання вирішується.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області.