Україна планує відправити близько 60 суден у рамках програми Grain from Ukraine

Україна до кінця весни планує відправити нужденним країнам близько 60 суден з продовольством у рамках гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у традиційному вечірньому відеозверненні 2 грудня.

«Загалом до кінця весни відправимо близько 60 суден з гуманітарним вантажем. Це буквально порятунок від голоду для мільйонів людей. І я вдячний усім нашим партнерам, які долучилися до української ініціативи», — сказав він.

За його словами, наша держава доволі активно рухається щодо одного з пунктів української формули миру — продовольчої безпеки. І використовує кожен день, аби світ бачив і відчував, що глобальна стабільність можлива лише разом з Україною.

«Сьогодні в порт Одеси зайшло вже третє судно в межах нашої ініціативи Grain from Ukraine — «Зерно з України». 25 тисяч тонн гуманітарної пшениці будуть відправлені в Сомалі. Друге судно — завершує завантаження в порту Чорноморськ — прямуватиме до Ефіопії. На його борту — 30 тисяч тонн пшениці. Також в Ефіопію прямує й перше судно за цією програмою — «Зерно з України», — додав глава держави.

Він також нагадав, що інша ініціатива України — експортна зернова — дала змогу поставити на продовольчий ринок майже 13 мільйонів тонн вітчизняної агропродукції.

«Вагомий внесок у світову безпеку. Робимо все, щоб наростити постачання», — підсумував Президент.

Нагадаємо, 27 листопада з портів Великої Одеси вийшли ще сім суден у рамках «зернового коридору».

Рекомендовані публікації