Литва і Латвія відмовили у в’їзді понад тисячі громадян рф

Литва і Латвія з вересня заборонили в’їзд на свою територію понад 1000 росіян.

Восени країни Балтії та Польща ввели заборону на в'їзд для громадян росії, які мають короткострокові шенгенські візи, видані з туристичною метою та для відпочинку.

У прикордонній службі Литви повідомили, що з 19 вересня вона не пропустила 709 росіян, які не дотримувалися нових правил в'їзду. Також прикордонники анулювали 29 віз. Переважна більшість належала до людей, які подали документи на роботу в Литві, але врешті не з’явилися.

Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, кількість громадян Росії, які в’їхали в країну, з вересня зросла майже вдвічі.

Це трохи більше, ніж у Латвії. Там кількість росіян, які намагаються потрапити в цю країну, зменшилася майже на 40%. Латвійські прикордонники заявили, що з вересня відмовили у в'їзді понад 400 громадянам росії.

Заборону на в'їзд для російських туристів ввели у зв'язку з повномасштабною війною в Україні. Це пов’язано із забезпеченням національної безпеки та моральними питаннями у зв’язку з агресією росії проти України. Обмеження не включають візити з гуманітарною метою та в'їзд політично переслідуваних осіб.

Нагадаємо, що Латвія жорстко перевірятиме всіх громадян росії, які живуть у країні на постійній чи тимчасовій основі, а частині з них після таких перевірок, ймовірно, не продовжать посвідку на проживання.