В Україну приїде Верховний комісар ООН з прав людини

У неділю, 4 грудня, розпочнеться візит в Україну Верховного комісара ООН з прав людини Фолькера Тюрка, який проведе в Україні чотири дні на запрошення українського уряду.

В Україну приїде Верховний комісар ООН з прав людини

«Очікується, що новий Верховний комісар, який був призначений на цю посаду у вересні, відвідає Київ та сусідні області, Харків, Ізюм та Ужгород. Також він зустрінеться з посадовцями національного та місцевого уряду, представниками», — зазначає ЗМІ.

2 грудня Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування воєнних злочинів рф оприлюднила заяву про руйнівний вплив війни на українських дітей.

Комісія також приділяє значну увагу руйнуванню цивільної інфраструктури, енергетичних і транспортних мереж.

Експерти ООН нагадують, що цивільна інфраструктура захищена міжнародним гуманітарним правом, тож вони «мають намір детально вивчити це питання» та подати доповідь Раді ООН з прав людини в березні наступного року.

За даними ООН, унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 6557 цивільних осіб, 10 074 дістали поранення. При цьому зауважується, що реальні цифри значно вищі через обмеження доступу до зони бойових дій.

Нагадаємо, що постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що цілеспрямовані ракетні обстріли рф по українських об’єктах критичної інфраструктури є ганебною ескалацією війни.