Міграція до Німеччини у 2022 році перевищить рівень міграційної кризи

Німецькі муніципалітети на межі можливостей через українських біженців та шукачів притулку, адже у 2022 році притулку в цій країні попросять більше людей, ніж у 2015 році.

Міграція до Німеччини у 2022 році перевищить рівень міграційної кризи

Цього року в Німеччині шукають притулку більше людей, ніж у піковий рік міграційної кризи у 2015 році. Тоді було зареєстровано близько 890 000 мігрантів, а в 2022 році їх буде близько 1,2 млн осіб.

З одного боку, з початку російського вторгнення до Німеччини приїхали понад мільйон осіб. З іншого боку, різко зростає і приплив шукачів притулку.

Станом на кінець жовтня було подано 181 612 заяв на притулок, в основному сирійцями, афганцями, турками та іракцями. У листопаді їх кількість продовжувала зростати. Влада очікує, що до кінця року буде досягнута позначка в 200 000.

Занепокоєння таким розвитком подій зростає у федеральних землях та муніципалітетах, заявив міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер.

«Ми наближаємося до 200 000 шукачів притулку в цьому році. Саме така кількість була визначена як верхня межа лише в минулому парламенті», — сказав він.

Представники різних імміграційних служб підтвердили, що в багатьох місцях було досягнуто верхньої межі можливостей прийому і що необхідна термінова підтримка. Адміністрації також повідомили про цю ситуацію федеральному уряду.

Речник МВС заявив, що федеральний уряд вже надає підтримку землям і муніципалітетам у розмірі 3,5 мільярдів євро в цьому році. 2,75 мільярда будуть додані у 2023 році.

На додаток до фінансової підтримки, федеральний уряд надає понад 300 об'єктів нерухомості з більш ніж 67 000 місць для розміщення біженців. Федеральний уряд та уряди земель обговорять подальший розвиток подій, але не раніше Великодня наступного року.

Нагадаємо, що влада Польщі засудила рішення німецького аукціонного дому Grisebach про продаж картини художника Василя Кандинського, яка, як стверджує польська сторона, була викрадена з музею у Варшаві у 1984 році.


Джерело: Welt

Читайте також


Людство входить у фазу глобального конфлікту по всій планеті — Юрій Буздуган

Іран атакував балістичними ракетами Ірак біля консульства США. Своєю чергою, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс вважає, що попереду на світ чекає ще складніший період, аніж зараз, і Британії з союзниками варто готуватися до серйозних загроз і подбати, щоб їхня міць виглядала переконливим фактором стримування. Чи розпочнеться нова світова війна та як це вплине на Україну, розбиралися з експертом-геополітиком Юрієм Буздуганом.