Політика починає заважати ранній роботі місцевої влади, — політолог

У програмі «Точка зору» з Володимиром Тетеруком на телеканалі I-UA.tv обговорили питання центральної та місцевої влади, а саме протистояння міського голови Віталія Кличка та Офісу Президента.

Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"
Ігор Чаленко в програмі "Точка зору"

У новому випуску гостем став політолог Ігор Чаленко.

«Маємо нашарування політики в цьому питанні, що ґрунтується на об’єктивних обставинах і певних прогнозах спроможності влади різних рівнів, щоб скомпенсувати ті проблеми, які можуть бути попереду у зв'язку з атаками росіян на нашу критичну інфраструктуру», — сказав експерт.

Він наголосив, що Київ як столиця, як найбільше місто України сьогодні, фактично, не готове до відключення опалення протягом доволі тривалого періоду.

«Воно (місто Київ, — ред.) не готове запропонувати більшості населення зараз соціальні функції, які змогли б охопити настільки великий прошарок людей. І звичайно, в таких умовах і центральна влада, і місцева влада усвідомлюють, що буде негатив», — вважає політолог.

Також у програмі обговорили «Пункти незламності».

«Нинішні заяви столичної влади про те, що ніхто не знав про ці „Пункти незламності“, що це спустили згори і щось почали робити, — це абсолютна неправда. Бо по факту пункти обігріву централізовано уже готувалися з літа. Влітку уряд приймав постанову, якою виділив кошти з резервного фонду для облаштування пунктів обігріву. Частина цих пунктів мала бути по лінії ДСНС, частину — мала підготувати місцева влада, використовуючи соціальні об’єкти (школи, садочки тощо). А потім як тільки Офіс Президента створив цю назву — „Пункти незламності“, вже не цікаво приймати в цьому участь, бо нібито це буде грати на імідж конкретно Зеленського і Офісу Президента, тому „ми будемо говорити про окремі пункти обігріву“. Або як Порошенко поставив свою палатку „Пункт солідарності“. Тобто вже йде гра не фактажу, не предмету, де людям треба надавати ці послуги, а вже починається fight на рівні політики „хто більше зробив“. Але очевидно, що в цій ситуації найбільше програють люди», — підкреслив Чаленко.

За його словами, він був негативно вражений, коли Віталій Кличко заявив, що пункти обігріву зараз будуть працювати лише до 9 години вечора.

«Тобто зараз з'являється дуже багато питань, де політика починає заважати ранній роботі місцевої влади», — додав політичний експерт.

Рекомендовані публікації