Законопроєкт про працю: влада хоче перетворити українців на кріпаків роботодавців — експерт

Скандальний законопроєкт про працю свідчить про те, що влада хоче перетворити українців на кріпаків роботодавців.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Про це під час ефіру на i-ua.tv повідомив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Українські реформатори, такі як нардеп від Слуги народу Галина Третьякова та Голова наглядової ради „Укроборонпрому“ Тимофій Мілованов та перший віце-прем'єр — міністр економіки Юлія Свириденко, приймають трудове законодавство, яке обмежує права профспілок та працюючих людей. Це викликає занепокоєння у Європейської комісії. Зокрема в ЄС стурбовані порушенням трудового законодавства в Україні. Це порушення соціальних прав та приниженням профспілок. Єврокомісія все це відслідковує та готує відповідні зауваження, тим більше, що це не відповідає європейському шляху України та європейському законодавству та європейським цінностям», — каже Андрій Павловський.

Експерт зазначив, що стосовно соціальних прав, то Україна йде не в Євросоюз, а від Євросоюзу. Саме тому голова Єврокомісії Урсула Фон Дер Ляєн буде звертатися з цього питання до Президента Володимира Зеленського та керівника уряду Дениса Шмигаля, щоб виправити цю ситуацію.

«Це серйозний сигнал для української влади. Тому треба прибрати ці перепони на шляху України до Євросоюзу. Влада посилається на війну на важкі економічні умови, але не можна під приводом війни знищувати права працюючих та профспілок, перетворюючи українців на кріпаків роботодавців. Адже це не відповідає європейським цінностям та законодавству. Ми зараз йдемо в протилежний бік. Це уповільнює наш рух до Євросоюзу. Це шкідництво проти євроінтеграції України», — резюмує А. Павловський.