Компанія Дональда Трампа визнана винною в податкових злочинах

Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization була визнана винною в податкових злочинах, скоєних двома її колишніми керівниками, після судового процесу в Манхеттені.

Trump Organization визнана винною в податкових злочинах
Trump Organization визнана винною в податкових злочинах

Про це повідомляє The Washington Post. Юристи компанії вже готують апеляцію.

Компанія, що займається нерухомістю, готельним бізнесом та гольф-курортом, зі штаб-квартирою в Башті Трампа, може бути оштрафована на 1,6 млн доларів під час ухвалення вироку, призначеного на 13 січня. Компанії було предʼявлено звинувачення в шахрайстві, змові, кримінальному податковому шахрайстві та фальсифікації ділової документації. Юристи компанії вже сказали, що подадуть апеляцію.

Прокуратура побудувала справу переважно навколо фінансового директора Аллена Вайссельберга, який у серпні визнав себе винним за 15 пунктами, включно з податковим шахрайством, змовою та розкраданням в особливо великих обсягах. Йому пообіцяли скорочений термін до пʼяти місяців увʼязнення в обмін на свідчення проти компанії. Йому загрожувало до 15 років позбавлення волі.

У своїх свідченнях Вайссельберг докладно розповів, як він і менеджер із фінансових питань Джеффрі Макконні вирішили обманювати державні та федеральні податкові органи, починаючи з 2005 року і продовжуючи це робити понад десятиріччя. Прокуратура стверджувала, що поведінка Вайссельберга та Макконні тягне за собою кримінальну відповідальність компанії. Два підрозділи Trump Organization — Trump Corporation та Trump Payroll Corp. — постали перед судом і були визнані винними за всіма пунктами звинувачення.

Самого Трампа не було звинувачено у правопорушеннях, утім Офіс окружного прокурора Манхеттена зазначив, що він особисто знав про податкове шахрайство, скоєне керівництвом його компаній. Трамп усе заперечував.

Нагадаємо, Федеральний апеляційний суд США в Атланті відхилив 1 грудня клопотання адвокатів колишнього президента США Дональда Трампа, яке мало на меті заблокувати вивчення слідством документів, вилучених з резиденції експрезидента Мар-а-Лаго у серпні. Суд також вирішив, що обшук у резиденції не порушив прав Трампа.

Рекомендовані публікації