У США звинуватили екснардепа Андрія Деркача у шахрайстві

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення колишньому народному депутату Андрію Деркачу в банківському шахрайстві та відмиванні грошей.

Андрій Деркач
Андрій Деркач

Мін'юст повідомив, що федеральний суд Брукліна оприлюднив обвинувальний висновок щодо семи пунктів:

  • звинувачення в змові з метою порушення Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження (IEEPA);
  • змові з метою банківського шахрайства;змові з метою відмивання грошей;
  • щодо чотирьох пунктів відмивання грошей у зв’язку з купівлею та обслуговуванням двох кондомініумів у Беверлі-Хіллз, Каліфорнія.

Відзначається, що Деркач придбав нерухомість порушуючи нові санкції США, введені раніше цього року, і приховував свою зацікавленість в угодах.

У Мін'юсті повідомили, що Деркач наразі залишається на свободі. Йому загрожує до 30 років ув’язнення в разі рішення суду.

У червні СБУ заявила, що викрила агентурну мережу ГРУ країни-агресора РФ, до якої входив народний депутат України Андрій Деркач.

За даними слідства, Деркач «займався створенням ряду приватних охоронних підприємств, щоб використовувати їх для швидкого захоплення України».

Повідомлялося, що Деркач за період 2019—2022 років отримав щонайменше 567 тисяч доларів від російських правоохоронних та розвідувальних органів за підривну діяльність проти України.

У вересні Деркачу було повідомлено про підозру у державній зраді та незаконне збагачення. Оскільки нардеп ховається від слідства, про підозру йому повідомили заочно, після чого оголосили у розшук.

Нагадаємо, 27 жовтня народного депутата, якому раніше оголосили підозру в підривній діяльності щодо України, відправили під варту.

Рекомендовані публікації