Зараз треба обговорювати, як зробити Україну найсильнішою нацією, — Пєтухов

Зараз треба не скільки критикувати, треба обговорювати, що робити для того, щоб Україна ставала найсильнішою нацією, і для того, щоб вона сформувалася і очистилася від гнид.

Віктор Шишкін та Іван Пєтухов у програмі "Чистка влади"
Віктор Шишкін та Іван Пєтухов у програмі "Чистка влади"

Про це заявив голова комісії з питань науки та IT Іван Пєтухов у програмі «Чистка влади» на телеканалі I-UA.tv.

У новому випуску з Володимиром Тетеруком обговорили волонтерів і їхню роль у сучасній Україні.

«Я підтримую друзів, яких я знаю, які воюють. Я знаю, що ця допомога доходить до адресата. Я спілкуюсь напряму, намагаюся ніде не висвітлювати. Бо кожна інформація може бути використана проти нас», — розказав про свій внесок голова комісії.

Ще один гість, суддя Конституційного суду Віктор Шишкін, нагадав вираз «Народ і армія — єдині». Він обурився, що влада не всіх забезпечує. Більш того, на фронті є не лише Збройні Сили, а й добровольчі батальйони, які взагалі випадають із конфігурації забезпечення.

«Волонтери, як типовий народний підрозділ, допомагають. А забезпечити армію повинен політик і завідувач господарства — міністр оборони», — наголосив екссуддя.

Пєтухов погодився з ним і заявив, що яка б не була влада, українці завжди допомагають одне одному. Однак, за його словами, Міністерство оборони повинно забезпечувати Збройні Сили.

«Якщо порівняти, що роблять волонтери та що робить Міністерство оборони, звісно те, що завозять волонтери, буде більш гнучке, тому що це адресна допомога. Тобто що треба зробити нашому Міністерству оборони? Повернутися до людини обличчям», — підкреслив він.

Шишкін зазначив, що коли суспільство хоче створити нову Україну та ставити чітку ідеологічну задачу — україноцентризм, то не завжди має грати роль етнічного походження. Українство — це в душі, вважає суддя у відставці.

«Зараз треба не скільки критикувати, треба обговорювати, що потрібно робити для того, щоб Україна ставала найсильнішою нацією, і для того, щоб вона сформувалася та очистилася від гнид», — також додав Пєтухов.