Киянин продавав гуманітарну допомогу, яка призначалася українським військовим (ФОТО)

54-річний киянин отримував від іноземних організацій гуманітарну допомогу у вигляді товарів військового призначення, які повинні були потрапити до Збройних Сил України.

Киянин продавав гуманітарну допомогу, яка призначалася українським військовим
Киянин продавав гуманітарну допомогу, яка призначалася українським військовим

ого призначення, які повинні були потрапити до Збройних Сил України. Проте фігурант вирішив збагатитися та продав отриману амуніцію, тепловізори, генератори, аптечки й сухпайки. Під час обшуків в нього вилучили майже мільйон гривень, 330 тисяч доларів США та 34 тисячі євро.

Слідчі Дарницького управління поліції за оперативного супроводження Служби безпеки України та процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури викрили 54-річного киянина, який ввозив з-за кордону гуманітарну допомогу нібито на потреби ЗСУ, а насправді продавав її.

Провівши комплекс слідчих дій встановлено, що чоловік привласнював товари військового призначення, отримані на безоплатній основі від іноземних благодійних організацій, а саме: аптечки, сухпайки, тепловізори, генератори, військове спорядження, військовий одяг та інші товари гуманітарної допомоги, які продавав цивільним особам на території Києва.

Під час обшуків за місцем мешкання та іншими приміщеннями, які належать псевдоволонтеру, правоохоронцями було вилучено документи, які підтверджують, що іноземні товари являються гуманітарною допомогою. Крім того, було вилучено мобільні телефони, електронні носії інформації, чорнові записи, печатки та гроші у сумі 860 000 гривень, 330 000 доларів США та 34 000 євро, походження яких встановлюється.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині його поміщено до ізолятору тимчасового тримання.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури, слідчий повідомив фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 201−2 Кримінального кодексу України — незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги. Санкція статті передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.