СБУ проводить обшуки у соборі УПЦ МП у Борисполі

Служба безпеки України разом із поліцією проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Покровського кафедрального собору.

СБУ проводить обшуки у соборі УПЦ МП у Борисполі
СБУ проводить обшуки у соборі УПЦ МП у Борисполі

СБУ знову прийшла з обшуками на об’єкт УПЦ МП. У п’ятницю, 9 грудня, контррозвідувальні заходи проводяться на території Свято-Покровського кафедрального собору у Борисполі. Про це повідомляє прес-служба ГУ СБУ у Києві та Київській області.

Служба безпеки України разом із поліцією та добровольчими формуваннями територіальних громад проводить контррозвідувальні заходи на території Свято-Покровського кафедрального собору у Борисполі Київської області.

Повідомляється, що заходи проводяться, аби виключити використання афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних громад як осередку «русского мира» та захисту населення від провокацій та терактів. Також перевірять дані щодо використання приміщень УПЦ для приховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї.

Правоохоронці оглянуть територію та перевірять осіб, які там перебувають, на причетність до протиправної діяльності.

Нагадаємо, Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП), які розташовані у Херсонській, Черкаській, Житомирській та Волинській областях. В єпархіях СБУ виявила російські паспорти, «перепустки федеральних радників рф» та прапор «новоросії».