У Польщі почнуться навчання українських медиків із повітряної евакуації

Група українських медиків прибула до Польщі для участі в тренуваннях із повітряної евакуації поранених із зони бойових дій на основі стандартів, що діють в Європейському Союзі.

«У межах ініціативи перших леді Польщі та України група українських лікарів прибула до Польщі і завтра розпочинає тренування повітряної евакуації поранених військових і мирних жителів із зони бойових дій», — написав він у Twitter.

«Польща підтримує Україну у створенні та розвитку структур вертолітної медичної рятувальної служби, і ще більше груп уже прямують (для тренувань)», — додав він.

Як уточнили в Бюро нацбезпеки Польщі, навчання першої групи українських лікарів розпочнеться в понеділок на польській медичній авіарятувальній базі у Варшаві. У заході візьмуть участь голова Бюро національної безпеки міністр Яцек Сєвєра, міністр охорони здоров’я Адам Нєдзельскі та заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

Крім того, за попередніми домовленостями, у січні 2023 року також буде розпочате навчання з лікування постраждалих із важкими опіками.

Нагадаємо, що Польща планує розмістити свої танки К2, що входять до складу 16 механізованої дивізії, на кордоні з Білоруссю.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.