Словаччина може найближчим часом передати Україні винищувачі МиГ-29

Словаччина розглядає можливість передати Україні винищувачі МиГ-29. Процес приготування передачі літаків може розпочатися найближчим часом.

Словаччина може найближчим часом передати Україні винищувачі МиГ-29
Словаччина може найближчим часом передати Україні винищувачі МиГ-29

Про це розповів міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер.

«Ми ще не передали вам МиГ-29, але готові це зробити. Ми говоримо з нашими партнерами у НАТО про те, як це зробити», — сказав він.

Також Качер розповів, що про це йшлося під час зустрічі делегації Словаччини з президентом України напередодні в четвер.

«Наш міністр оборони пояснив вашому президенту, як це можливо зробити. І, думаю, найближчими тижнями до Словаччини прибуде українська делегація і ми разом з американськими друзями будемо працювати над тим, щоб це стало реальністю… Я дуже оптимістично налаштований з цього приводу, думаю, це скоро відбудеться і літаки будуть в Україні», — розповів Растислав Качер.

Деталі обговорень Качер не повідомив, щоб не нашкодити процесу.

Інформація про ймовірну передачу Словаччиною винищувачів України з’явилася влітку. Тоді міністр оборони країни Ярослав Надь повідомив, що передача Україні літаків не може вирішуватися тільки Словаччиною, а потребує погодження з партнерами.

Також йшлося про те, що Братислава має отримати техніку на заміну. Паралельно Словаччина виводить свої МиГ-29 з експлуатації.

Рекомендовані публікації