Допомога від ЄС Україні значно зменшилася — експерт

Через виснаження європейських донорів, допомога від Євросоюзу (ЄС) Україні значно зменшилася.

Володимир Гавриш
Володимир Гавриш

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив юрист, громадський діяч Володимир Гавриш.

«На сьогоднішній день допомога від ЄС Україні значно зменшилася. Спостерігається виснаження європейських донорів, які власними силами збирали допомогу та відправляли її в Україну. Одна з причин — економічна складова. Вона виникла через підвищення цін та здорожчення паливно-мастильних компонентів. Але країни — партнери Європи досі включені в процес. Вони виділяють кошти, щоб стабілізувати економічні процеси в Україні», — каже експерт.

За його словами, ще є корупційна складова, проте європейські партнери все одно готові допомагати Україні

«росія всіма методами хоче показати, що в Україні корупція і тим самим зробити так, щоб допомога нам не надходила. Наразі європейські партнери готові допомагати Україні. Проте ми маємо завжди бути на крок попереду. Має бути створена платформа, на якій можна буде онлайн побачити, куди прямує та чи інша продукція. В який регіон та яка людина її отримає. Таким чином ми знімаємо всі питання недовіри та корупційну складову», — підкреслив експерт.

В. Гавриш також зазначив, що корупційна складова є і на митниці.

«Сьогодні на митниці є проблема- все, що завозиться, ніби декларується. Проте багато бізнес- структур завозять під фонди допомогу, а потім використовують її в своїх цілях, як бізнес. Регулятором мають виступати і митниці і силові структури, відслідковуючи бізнесменів, яких треба карати» — резюмує експерт.

Рекомендовані публікації