Зеленський відповів на петицію про позбавлення Юрія Бойка звання «Герой України»

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про позбавлення народного депутата, який був обраний до Верховної Ради за списком нині забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя», Юрія Бойка звання «Героя України».

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Відповідь на петицію опублікована на сайті Офісу Президента 11 грудня.

Зазначається, що законодавство передбачає два механізми позбавлення державної нагороди України: у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин та, якщо особа перебуває під санкціями.

За словами Зеленського, матеріали, які відповідають визначеним законом підставам для прийняття ним як Главою держави законного рішення з порушеного у петиції питання, до Офісу Президента України не надходили.

Водночас Президент звернувся до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вивчити порушене у петиції питання та проаналізувати наявність обґрунтованих підстав для застосування персональних обмежувальних заходів щодо Бойка та поінформувати про результати.

Як повідомлялося, звання «Герой України» народному депутату, який був обраний до Верховної Ради за списком нині забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрію Бойку присвоїв другий Президент України Леонід Кучма 2004 року.

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду 15 вересня остаточно заборонив діяльність в Україні проросійської політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» («ОПЗЖ»).

Нагадаємо, 9 грудня петиція про заборону російського контенту на стрімінгових сервісах в Україні набрала 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Рекомендовані публікації