У росії оштрафували чоловіка, який у соцмережі переказав сон із Зеленським

У російському місті Чита суд оштрафував чоловіка за переказ у соцмережі сну з Президентом України Володимиром Зеленським.

Іван Лосєв
Іван Лосєв

Про це повідомляє «Сибір. Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»).

26-річний Іван Лосєв із підписниками в Instagram поділився сном про те, що його мобілізували та відвезли до тренувального табору.

«Цієї миті туди вриваються ЗСУ на чолі з Зеленським, усіх скрутили, збираються розстрілювати, і цієї миті Зеленський проходить повз мене й каже: „О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!“. Я йому відповідаю: „Героям Слава“… Він каже: „Так, його відпустіть, інших — розстріляти“… Я йому кажу: „А можна з вами селфі для інсти зробити?“ Зеленський каже: „Можна“», — згадував Лосєв.

Згодом з'ясувалося, що за сторінкою чоловіка стежили працівники федеральної служби безпеки росії. За його словами, працівник ФСБ зателефонував йому на робочий номер і сказав, що «є підстави вважати, що він дискредитує зс рф». У відділку йому показали матеріали справи, у якій були описи його заяв в Instagram.

Крім переказу сну, працівники ФСБ записали роздуми чоловіка про мобілізацію в росії: «Скільки там планується мобілізувати? 300 тисяч? Мільйон? І пофіг, перемогу українців ця ганьба ніяк не відтягне. У в'язниці краще, ніж HIMARS, що летить на твоє рашистське [обличчя]».

Судове засідання у справі відбулося 8 грудня, але Лосєв його проспав. Каже, що його не повідомили про дату засідання належним чином. Тепер він має сплатити штраф у 30 тисяч рублів (приблизно 17,6 тисячі гривень).

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що в росії готуються до мобілізації 17-річних.