Колаборантів у Франції просто розстрілювали — Віктор Шишкін

Колобарантів просто розстрілювали. Адже вважали, що вони не підпадали під Женевську конвенцію.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного суду у відставці Віктор Шишкін.

«Виникає питання, де вбивці майдановської сотні? Є неперевірені докази, що там були москалі. Але якщо згадати розгром 18 лютого 2014 році під час протестів на Майдані, то там фактично не було поліцейських та беркутевців. Там були тітушки, які з бітами йшли ночувати у монастирі. Але чомусь ні при П. Порошенку, ні при В. Зеленському не згадали про цих тітушок. Зараз вони бігають в підрозділах ЛНР та ДНР. Тож виникає запитання, чому тоді їх не пов’язали, якщо Майдан переміг. Також ми морально не засудили московську церкву за допомогу тітушкам під час розгрому майдану у Маріїнському парку», — каже експерт.

За його словами, просто зараз можна розірвати договори оренди між державою та УПЦ мп. Крім того, в Україні досі діють десятки тисяч організацій, які продовжують вести бізнес з москалями та білорусами.

Також за словами В. Шишкіна в Україні гостро строїть питання з колобарантами.

«Якщо згадати історію, то у Франції не було суддів. Колобарантів просто розстрілювали. Адже вважали, що вони не підпадали під Женевську конвенцію. Це було історично виправдано. В Україні ж зовсім інший характер війни. Йде війна на знищення нашої нації та нашої держави. Фактично це геноцид українства і ми змушені захищатися будь -яким способом», — резюмує В. Шишкін.