російський перебіжчик розповів про злочини його бригади в Бучі

микита чибрін — колишній військовий із якутська, який служив у 64-й окремій гвардійській мотострілецькій бригаді. Її звинувачують у скоєнні військових злочинів під час наступу на Бучу, Бородянку та інші міста й села на північ від Києва.

російський перебіжчик розповів про злочини його бригади в Бучі
російський перебіжчик розповів про злочини його бригади в Бучі

У вересні він дезертирував із армії та втік до Європи через білорусь і Казахстан, після чого поспілкувався з журналістами CNN.

Чоловік розповів, що російські солдати ґвалтували українок під час їхньої дислокації на північний захід від Києва в березні — командири про це знали, але не цікавилися пошуками справедливості.

Також підрозділ мав «пряму команду вбивати» всіх, хто ділився інформацією про позиції підрозділу — як військових, так і цивільних. Займалися і мародерством.

Вони забирали машини та техніку й продавали в білорусь. Менталітет такий: якщо ти щось вкрадеш, ти класний. Якщо ти бачиш щось дороге, крадеш і не попадаєшся, ти молодець. Є маніяки, яким подобається вбивати людину. Там такі маніяки з’явилися, — сказав чибрін.

При цьому, кремль заперечує будь-яку причетність до масових вбивств, повторюючи безпідставні заяви про те, що зображення тіл мирних жителів були підробкою. путін присвоїв підрозділу чибріна почесне військове звання та відзначив його за «героїзм» і «сміливі дії».

Перебіжчик сказав, що там не було героїзму, але було багато злочинів.