Зеленський закликав Міжнародний олімпійський комітет ізолювати рф

З початку повномасштабного вторгнення росії загинули 184 українських спортсменів. Президент України Володимир Зеленський закликав Міжнародний олімпійський комітет ізолювати рф.

Зеленський закликав Міжнародний олімпійський комітет ізолювати рф
Зеленський закликав Міжнародний олімпійський комітет ізолювати рф

У телефонній розмові з головою МОК Томасом Бахом Зеленський висловив розчарування присутністю президента Олімпійського комітету росії на саміті МОК 9 листопада та наміром повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання під нейтральним прапором.

За його словами, мовчання спортсменів, тренерів та функціонерів потурає агресії, а росія використовує спорт у пропагандистських цілях.

«Не можна намагатися бути нейтральними, коли знищуються основи мирного життя та ігноруються загальнолюдські цінності», — наголосив глава держави.

На думку Зеленського, справедливою відповіддю на війну проти України має бути лише повна ізоляція росії на міжнародній арені. Зокрема, на міжнародних спортивних заходах.

Нагадаємо, 22 листопада Жан Беленюк заявив, що виходить зі складу Національного олімпійського комітету. Першим про вихід із НОК на знак протесту проти його складу заявив футболіст Андрій Шевченко. Перед тим стало відомо, що політики Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич виходять зі складу НОК.

Рекомендовані публікації