Польща визнала росію країною, яка підтримує тероризм

14 грудня польський Сейм визнав росію країною, яка підтримує тероризм та використовує терористичні методи.

Польща визнала росію країною, яка підтримує тероризм
Польща визнала росію країною, яка підтримує тероризм

Як ідеться у резолюції, що була ухвалена Сеймом 14 грудня, «росія несе пряму відповідальність за збиття літака малайзійських авіаліній (рейс MH17) у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу», а також за «катастрофу літака ВПС Польщі (рейс 101) у Смоленську в квітні 2010 року, в якій загинули 96 осіб, що перебували на борту, в тому числі Президент Республіки Польща Лех Качинський, польські урядовці, вищі польські військові командири та військові командири країн НАТО, а також депутати польського парламенту».

«Сейм Республіки Польща визнає російську федерацію державою, що підтримує тероризм», — вказано у документі.

«Звіряча і незаконна агресія російської федерації проти України триває. Російські військові здійснюють напади по всій захопленій території, в результаті яких загинули тисячі людей, в тому числі багато дітей. російська федерація та підпорядковані їй структури і збройні формування здійснюють акти терору проти цивільної інфраструктури, страти без суду і слідства та викрадення людей, сексуальне насильство і тортури, виривання дітей з родин з метою їх русифікації, масові депортації населення, примусовий призов громадян України до російських збройних сил та пограбування майна. росія неодноразово порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими», — вказано у тексті резолюції.

Сейм також заявив, що російська федерація вчинила акт міжнародного піратства, «військово заблокувавши українські порти та паралізувавши морські комунікації на шляхах, що ведуть до них, без оголошення війни».

Нагадаємо, парламент Нідерландів 24 листопада назвав дії росії проти цивільного населення в Україні тероризмом, а росію державою-спонсором тероризму.

Читайте також


Українці можуть повторити долю курдів, коли є народ, а країни немає — Микола Волинко

2023 рік запам’ятався гучними скандалами. Зокрема блокуванням кордонів з Україною в країнах ЄС, корупцією на всіх рівнях та новими етапом земельної реформи, який стартує 1 січня 2024 року. З чим йдемо у 2024 рік, які висновки маємо зробити та чи візьмуть нас з такою корупцією до ЄС, журналісти запитали у профспілкового бійця за трудові права людини праці, учасника шахтарського профспілково-страйкового руху, що став початком невідворотного кінця СРСР Миколи Волинко.