В Україні скуповують землі пенсійні іноземні фонди — експерт

В Україні через підставних осіб скуповують землі пенсійні іноземні фонди.

В Україні скуповують землі пенсійні іноземні фонди
В Україні скуповують землі пенсійні іноземні фонди

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив вчений-аграрій, багаторічний керівник науково-виробничого аграрного підприємства, письменник Сергій Медведь.

" У світі думають про своїх пенсіонерів. Адже в Україні через підставних осіб в основному скуповують землі пенсійні іноземні фонди. А у нас про них ніхто не думає. Українці сподівалися на державу. Обирали в держоргани людей, але не питали, що вони будуть робити з землею, коли стануть депутатами. Сьогодні в кожній країні близько 25% підприємств у державній власності, а у нас нуль. Навіть стратегічні продали. У нас уже навіть Енергоатом продають", — каже експерт.

За його словами, зараз земля на Prozzoro продається приватними виконавцями.

«Тобто по домовленості за певну суму. Наприклад, 1000 доларів чи 1000 гривень. Адже у людей вже немає коштів. Зараз пенсії виплачуються за позички. В Мінекономіки казали, що з Нового року не буде пенсій, бо немає звідки. Поки йде війна, українці їх будуть отримувати, а потім, просто немає пенсійного забезпечення працюючих. У нас було 40 млн гектар сільхозземель. Середня орендна плата за них - 12 млрд доларів. Цю суму мали передавати у пенсійний фонд. Таким чином пенсійний фонд було б наповнено і не потрібно було б підіймати податки, щоб платити пенсії. При цьому нам розповідають, що земля — це корупційна складова. Звичайно, звідки платити пенсії, якщо вже давно продали Україну. І молоді просто в майбутньому переходити на підножний корм. Адже державі не буде за що сплачувати пенсії», — резюмує експерт.