США розглядають розширення своєї воєнної підтримки Україні

США розглядають розширення своєї воєнної підтримки Україні, оскільки Київ стурбований тим, що росія може знову спробувати захопити столицю вже в січні.

США розглядають розширення своєї воєнної підтримки Україні
США розглядають розширення своєї воєнної підтримки Україні

У четвер Пентагон також оголосив, що розширює навчання українських військових на базі США в Німеччині. Військові США наразі навчають кілька сотень українців на місяць тому, як користуватися конкретною зброєю; Новий план розширить конвеєр до батальйону з приблизно 500 солдатів на місяць, а навчання включатиме, як координувати маневрування піхоти з підтримкою артилерії, сказав прес-секретар Пентагону Бриг.

Генерал Патрік Райдер. Благання Києва про допомогу стають дедалі гострішими, оскільки його поле бою затягується, а Москва продовжує бомбардувати українські міста.

росія знищила половину енергетичної інфраструктури України, повідомляє Організація Об’єднаних Націй, регулярні відключення світла та електрики залишають мільйони людей без електрики з настанням зими. Генерал Валерій Залужний, вищий військовий керівник України, сказав Economist, що, на його думку, росія мобілізує 200 000 нових військ і може домагатися захоплення Києва вже в січні.

Він благав ще сотні танків, бойових машин піхоти та гаубиць, щоб допомогти відбити російські сили, а також протиракетну оборону.

Тим часом міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у вівторок, що мобілізаційні зусилля росії та нещодавнє переміщення важкого озброєння свідчать про те, що москва може готуватися до широкомасштабного наступу в січні та лютому.

«Ми балансуємо на тонкій межі. І якщо [електромережа] буде зруйнована… тоді солдатські дружини і діти починають мерзнути», — сказав Залужний Economist. «Який настрій буде у бійців, уявляєте? Без води, світла та тепла чи можна говорити про підготовку резервів для продовження бойових дій?»

Один із планів, який розглядається, передбачає передачу ракетної батареї Patriot — варіант Patriot Advanced Capability-3, який створений для перехоплення балістичних ракет — Україні, за словами іншої особи, знайомої з обговореннями. Іншим варіантом є укладання контракту з Raytheon Technologies на створення нових систем з нуля, але це може зайняти роки. Одна з проблем, з якою стикаються посадовці, — це навчання українських солдатів роботі зі складною системою. Для експлуатації та обслуговування однієї батареї Patriot може знадобитися до 90 військовослужбовців, а відповідне навчання займає місяці. Помічник у Конгресі сказав, що Пентагон поки не відповів на запитання законодавців щодо навчання, зокрема, де воно буде проходити.

Рекомендовані публікації