Саміт ЄС узгодив збільшення військової підтримки для України

Учасники саміту ЄС 15 грудня домовилися про нарощування подальшої військової підтримки України.

Саміт ЄС узгодив збільшення військової підтримки України
Саміт ЄС узгодив збільшення військової підтримки України

Також там пообіцяли спрямувати зусилля для притягнення до відповідальності росії за воєнні злочини.

У документі йдеться про те, що ЄС залишається відданим наданню політичної та військової підтримки Україні, зокрема через Європейський фонд миру та Місію ЄС з військової допомоги на підтримку України, а також шляхом посилення двосторонньої підтримки, зокрема, у сфері протиповітряної оборони та розмінування. протиповітряної оборони та допомоги у розмінуванні.

Європейська рада також підтримує зусилля для забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найтяжчі злочини у зв'язку з агресивною війною росії проти України, зокрема шляхи забезпечення відповідальності за злочин агресії.

Серед них згадується також подальша робота з метою використання заморожених у ЄС російських активів для відновлення України та з метою відшкодування завданих їй збитків.

Лідери держав ЄС наголосили, що будуть продовжувати посилення колективного тиску на росію з метою припинення її агресивної війни та виведення її військ з України.

Європейська рада вітає посилення обмежувальних заходів ЄС проти росії, зокрема через дев'ятий пакет обмежувальних заходів ЄС та обмеження міжнародних цін на нафту… Європейський Союз готовий і надалі посилювати обмежувальні заходи, — йдеться у висновках.