В Києві сьогодні не буде працювати метро

На станціях метро повідомили, що сьогодні, 16 грудня не буде руху метро.

В Києві сьогодні не буде працювати метро
В Києві сьогодні не буде працювати метро

Про це повідомляють телеграм- канали.

Зазначається, що станції будуть використовувати, як укриття.

«Метрополітен працює і як транспортний об'єкт, і як об'єкт укриття… Нині, на жаль, внаслідок ракетних обстрілів маємо ситуацію обмеження та відсутності електроенергії на частині живильних центрів електророзподільної компанії», — сказав він в ефірі національного телемарафону в п'ятницю, відповідаючи на запитання про те, чому метрополітен не працює як транспорт після відбою повітряної тривоги.

В свою чергу мер міста В. Кличко заявив, що до кінця дня метро працювати не буде.

Головний інженер головний інженер «Київського метрополітену» Віктор Виговський пояснив: «Відповідно, зараз є обмеження потужності, необхідної для забезпечення роботи (метро) як транспортної інфраструктури, і як об'єкту укриття. У такій ситуації ми змушені були перейти до роботи метрополітену як об'єкту укриття».

Саме тому, як наголосив Виговський, руху поїздів столичного метро наразі немає.

«Ми розмістили поїзди на станціях метрополітену для того, щоб у разі потреби люди, які спускаються в об'єкт укриття, могли розміститися як на станції, так і в поїздах… Щодо руху поїздів, на жаль, його відновити (після відбою тривоги — ред.) неможливо через те, що потрібна значна потужність для руху поїздів», — сказав він.

Головний інженер Київського метро наразі не зміг надати відповідь, коли підземка зможе відновити свою роботу з перевезення пасажирів.

Нагадаємо, що в Києві через ракетний обстріл зупинилося метро, люди йдуть пішки.

Рекомендовані публікації