Угорщина виступає за якнайшвидший вступ України до ЄС

Головний радник прем’єр-міністра Угорщина Балаш Орбан заявив, що уряд водночас виступає за прискорення інтеграції України до Європейського союзу, проте зберігаючи тісні зв’язки з росією.

Угорщина виступає за якнайшвидший вступ України до ЄС

Про це повідомля Bloomberg.

За словами міністра закордонних справ країни Петера Сійярто, Угорщина цього тижня заблокувала додавання кількох російських посадовців до санкційного списку ЄС через її вторгнення в Україну. Bloomberg уточнює, що до списку зрештою було додано понад 100 осіб і десятки організацій після зустрічі лідерів ЄС.

Прем'єр-міністр Орбан раніше закликав ЄС скасувати всі санкції проти росії, а його офіційні особи посилалися на залежність Угорщини від російських енергоресурсів для того, щоб країна підтримувала тісніші зв'язки з москвою, ніж будь-який інший партнер ЄС.

Проте, за словами Балаша Орбана, уряд у Будапешті підтримує зусилля України щодо приєднання до ЄС і хоче, щоб Європейська комісія, діяла відповідно до цього.

«Сподіваємося, як тільки це буде можливо… і держави-члени повинні чинити тиск на комісію, щоб пришвидшити процес», — сказав радник.

Нагадаємо, 14 грудня глави державних інституцій Косова підписали заявку на вступ до ЄС.