В ЗСУ розповіли, коли може бути повторний наступ окупантів на Київ

Україна готується до того, що війська Росії знову можуть спробувати вторгнутися з півночі. Одним із можливих сценаріїв є повторна атака наприкінці лютого.

В ЗСУ розповіли, коли може бути повторний наступ окупантів на Київ
В ЗСУ розповіли, коли може бути повторний наступ окупантів на Київ

Про це заявив генерал-майор Збройних сил України, командувач Оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ Андрій Ковальчук в інтерв'ю британському виданню.

Говорячи про можливі варіанти нового нападу окупаційних військ Ковальчук допустив імовірність вторгнення російських військ через Білорусь на північний кордон України, як маршрут окупантів для наступу на Київ.

Втім, він наголосив, українські захисники готуються і такого, що «росіяни просто зайдуть» не буде.

«Ми розглядаємо можливий наступ з боку Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше… Ми готуємося до цього. Ми розслідуємо. Ми дивимося, де вони накопичують сили і засоби», — сказав Ковальчук.

Командувач оперативного командування «Південь» попередив, що найзапекліші бої ще можуть бути попереду і для відвоювання території українським воїнам знадобиться ще потужніша підтримка з боку західних союзників.

«Так, ми передбачаємо такі варіанти, такі сценарії. Ми до цього готуємося. Ми живемо з думкою, що вони знову будуть наступати. Це наше завдання», — сказав Ковальчук, відповідаючи на запитання журналіста, чи можуть війська рф знову спробувати вторгнутися в Україну з півночі, сходу чи півдня.

На запитання, про можливу повну мобілізацію у рф, генерал-майор Ковальчук сказав: «Я думаю, що путін думає про це. І ми не можемо виключати такий варіант. Треба бути до цього готовим».

Втім, ща його словами, щоб протистояти агресору, Україні потрібна більша допомога.

«Я вважаю, що наша позиція і позиція наших партнерів сьогодні має бути чіткою. Якщо путін проведе повну мобілізацію, наші партнери будуть готові надати нам усі сили і засоби, щоб зупинити не 300-тисячну, а мільйонну армію».