В Укренерго попередили про тривале відключення світла 19 грудня по всій країні

В українській енергосистемі зберігається значний дефіцит потужностей, та, окрім того, погіршують ситуацію мінусові температури, що прийшли в Україну разом з зимою.

В Укренерго попередили про відключення світла по всій країні 19 грудня
В Укренерго попередили про відключення світла по всій країні 19 грудня

Уже всі енергоблоки на українських атомних електростанціях вдалось повернути в роботу, однак це не рятує нашу енергетику від дефіциту. Про ситуацію детально розповіли в НЕК «Укренерго».

За словами глави Укренерго Кудрицького, деякі мережі досі працюють не на повну потужність через наслідки масованих ракетних атак. Однак він сказав, скільки часу потрібно, аби це виправити.

Думаю, що найближчим часом ми зможемо побачити повну потужність трьох атомних станцій в мережі. Через один-два дні ми зможемо ще збільшити обсяги тієї генерації, яка доступна нашим споживачами,
— наголосив Кудрицький.

Також він підкреслив що холод — це той фактор, який суттєво впливає на роботу енергосистеми. Скажімо, сьодні, 18 грудня, є мороз і його прогнозують на завтра. Тому, вочевидь, дефіцит буде значним і сьогодні, і завтра, і в усі дні коли показники на стовпчиках термометра опускатимуться низько.