На Каховському напрямку російські окупанти готують провокації

Маневри російських військових на Каховському напрямку говорять про підготовку різного роду провокацій.

На Каховському напрямку російські окупанти готують провокації
На Каховському напрямку російські окупанти готують провокації

Про це заявила в етері загальнонаціонального марафону керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк, передає Суспільне.

За словами Гуменюк російські окупанти на Каховському напрямку виводять своє озброєння, виводять техніку і підрозділи, обстрілюють з правого берега для враження, що це зробили сили оборони України.

«Після таких провокацій, повертаються знову в населений пункт говорять населенню, що йому потрібно евакуюватися, інакше сили оборони України його вкриють мінометним вогнем. Те, що вони зробили щойно самі. І так вони намагаються перетягнути частину населення, щоб мати живий щит, яким вони звикли прикриватися», — повідомила Гуменюк.

Що стосується дельти Дніпра, то окупанти хочуть встановити над нею контроль. Керівниця пресцентру говорить, що у них були спроби, схожі на висадки десанту, які вони використовували на початку повномасштабного вторгнення щодо чорноморського узбережжя.

«Але сили оборони дали їм відсіч. Хоча не виключені повтори з встановленням більш стійких морозів», — говорить Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, російські мародери у Новій Каховці обікрали медзаклад та пожежну частину. Вивезено усі спецмашини для гасіння, польові кухні та меблі з приміщення, а також медичне обладнання, машини швидкої, меблі та навіть двері.