Українські військові медики проходитимуть навчання у Болгарії

Військові Болгарії братимуть участь у навчанні українських сил в рамках EUMAM, а також щорічно навчатимуть 60 військових медиків.

Українські військові медики проходитимуть навчання у Болгарії
Українські військові медики проходитимуть навчання у Болгарії

Про це йдеться у повідомленні міноборони Болгарії за підсумками візиту профільного міністра Дімітара Стоянова в Україну.

Із початку російської агресії проти України Софія надала Києву гуманітарну допомогу на 243 млн доларів (448 млн левів).

Йдеться про 2 000 касок, 2 000 бронежилетів, 350 медичних аптечок, 5 000 комплектів зимового одягу та 5 000 пар зимового взуття.

Зазначають, що Болгарія має безкоштовно надати озброєння та боєприпаси, а також взяти участь у навчальній місії ЄС EUMAM.

Очікується, що близько 50 болгарських військових братимуть участь у навчаннях на території ЄС, або і в самій Болгарії.

«Болгарія рішуче підтримує суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Наша країна не визнає анексію суверенних українських територій. У нас прекрасні двосторонні відносини, засновані на глибоких історичних і культурних зв’язках з українським народом», — сказав Стоянов.

Нагадаємо, 16 грудня парламент Болгарії проголосував за схвалення у другому та остаточному читанні Угоди між Болгарією та Україною про постачання Україні озброєнь, техніки та боєприпасів.