Байден підтвердив надання Україні військового пакету на 1,85 млрд доларів

Президент США Байден підтвердив надання Україні військового пакету на 1,85 мільярда доларів, який включатиме зокрема системи Patriot та навчання українських військових на них.

Володимир Зеленський і Джо Байден
Володимир Зеленський і Джо Байден

Про це він заявив на спільній пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським 21 грудня.

«Я підписав закупівлю критичного озброєння для України для зміцнення національної безпеки. Сьогодні я оголошую наступний транш у 1,85 мільярдів доларів. Це прямі трансфери, контракти на постачання боєприпасів і озброєння, артилерія, танки, МРЛС. Також пакет включатиме систему Patriot і навчання українських військослужбовців. Пройде певний час, але це стане додатковою силою України у її боротьбі проти Росії. Ми розуміємо, що Росія навмисно атакує критичну інфраструктуру і руйнує систему яку забезпечує українців теплом і світлом у цю холодну добу», — заявив Джо Байден.

Також Президент США додав:

«50 країн взяли на себе зобов'язання про постачання Україні понад 2 тисячі танків та інших одиниць бронетехніки, понад 800 артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 РСЗВ».

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський та президет США Джо Байден вчора увечері, 21 грудня, розпочали спільну прес-конференцію за підсумками переговорів.

Рекомендовані публікації