Папа Римський закликав у Різдво пам’ятати про українських дітей і молитися за мир

Папа Римський Франциск закликав у Різдво пам’ятати про українських дітей та молитися за те, щоби Господь якнайшвидше дарував українцям мир.

Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Як повідомляє Vatican News, про це понтифік заявив наприкінці загальної аудієнції у Ватикані в середу, 21 грудня.

«А тепер, говорячи про дітей, згадаймо про багатьох дітей в Україні, що страждають, дуже страждають через цю війну. В це свято Бога, який стає дитиною, пам’ятаймо про українських дітей. Коли я зустрічався з ними тут, (побачив, що — ред.) більшість з них не може усміхнутися, а коли дитина втрачає здатність усміхатися, це — серйозно», — сказав Папа.

За його словами, ці діти «носять на собі тягар трагедії цієї війни, що є настільки нелюдяною, настільки суворою».

«Пам'ятаймо про український народ під час цього Різдва: без світла, без обігріву, без головних для виживання речей, і молимо Господа, щоби приніс їм мир настільки швидко, наскільки це можливо», — закликав Папа Римський.

Крім того, вітаючи польських прочан, понтифік згадав про українських біженців. Це сталося у контексті звичаю залишати за святвечірним столом місце для неочікуваного гостя. «Цього року його займуть численні біженці з України, яким ви великодушно відчинили двері своїх домівок. Нехай же Божий Син, народжений у Вифлеємі, наповнить любов’ю кожного з вас, ваші родини і тих, кому ви допомагаєте. Нехай принесе мир всім людям доброї волі», — побажав Папа.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск заявив, що війна в Україні досягла світових масштабів. Він вважає, що бойові дії незабаром не закінчаться.