МЗС Північної Кореї спростувало передачу КНДР росії боєприпасів

США і Велика Британія заявили, що Північна Корея передала ракети для піхотних підрозділів російській ПВК «Вагнер» для ведення війни в Україні. У Пхеньяні назвали «безпідставними» повідомлення про постачання боєприпасів росії.

МЗС Північної Кореї спростувало передачу КНДР росії боєприпасів

Міністерство закордонних справ Північної Кореї спростувало повідомлення про пропозицію боєприпасів Росії, назвавши це «безпідставним», і засудило США за надання летальної зброї Україні, повідомляє Reuters з посиланням на державні північнокорейські ЗМІ.

Раніше японські ЗМІ повідомили, що минулого місяця Північна Корея відправила в росію потягом боєприпаси, включаючи артилерійські снаряди.

«Хибне повідомлення японських ЗМІ про те, що КНДР пропонувала боєприпаси росії, є найабсурднішим відволіканням уваги, яке не варте коментарів чи тлумачень», — заявив представник міністерства.

За його словами, Північна Корея залишається незмінною у своїй принциповій позиції щодо «транзакцій зі зброєю», яких між КНДР і Росією, яких ніколи не було".

Представник Північної Кореї додав, що саме США «приносять Україні кровопролиття та руйнування, надаючи різні види летальної зброї».

Раніше повідомлялося, що приватна військова компанія «Вагнер» отримала партію зброї з Північної Кореї, яку росіяни використовуватимуть у війні проти України.