Офіс Президента фабрикує справу державної зради через викриття агентури серед оточення Президента — Роман Дудін

Ексначальник СБУ Харківщини Роман Дудін заявив, що Офіс Президента фабрикує справу державної зради через викриття агентури серед оточення Президента Володимира Зеленського.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це він написав у себе на сторінці в фейсбук.

«Офіс Президента фабрикує справу державної зради через викриття агентури серед оточення Президента. 11:45 Печерський суд, оскарження моєї підозри у сфабрикованій справі ДБР.

Для розгляду призначено суддю Ірину Григоренко. Раніше ця ж суддя лишала під вартою Юлію Кузьменко, визнавала показання по справі держзради Януковича недостовірними (що юридично просто неможливо) та відправляла під арешт активіста за участь у протесті проти Арсена Авакова", — каже Роман Дудін.

За його словами, фактично вказана суддя Григоренко раніше виконувала політичні переслідування Офісу Президента.

Тоді судового засідання Печерського районного суду Києва з обрання запобіжних заходів учасникам акції протесту під Офісом президента України так і не відбулося.

На той час два засідання анонсувалися на 16:00 та 17:30. Запобіжні заходи мали обрати. Приблизно о 19:00, коли адвокати Масі Найєм та Ілля Вороб'йов вчергове вирішили зайти до приміщення суду, аби дізнатися бодай щось про засідання, судова охорона відмовлялася їх впускати, тому їм довелося зі скандалом прориватися до будівлі суду.

Печерський суд вирішив не відставати від Окружного адмінсуду і зробив хід конем: задовольнив позов сина Януковича Олександра. Суддя Ірина Григоренко визнала недостовірною та такою, що принижує честь інформацію, яку заявив ексдепутат Держдуми рф Ілля Пономарьов. Йдеться про показання у суді у справі про держзраду Віктора Януковича.

«Тут суть не у прізвищі Януковича, а у тому, що я не бачив більшого правового абсурду ніж визнання недостовірними показання свідка у кримінальній справі через позов про захист честі та гідності», — написав юрист Роман Маселко.

Р. Дудін додав, що суддю Григоренко призначив ще Ющенко. В 2017 році Порошенко її перепризначив.

«Вища Рада Правосуддя розглядала кілька проваджень проти Григоренко, але, як бачите, суддя досі на посаді», — резюмує Роман Дудін.

Крім того, судді, які розглядатимуть апеляцію Р. Дудіна, раніше дали втекти до рф ключовому свідку збиття MH17.

Зокрема це стосується Тетяни Фрич та Ольги Юрдиги. Раніше ці ж судді відпустили до рф Володимира Цемаха — ключого свідка збиття літака MH17 над Донбасом.

Нагадаємо, що ексначальника СБУ Харківщини Романа Дудіна, який зараз знаходиться в СІЗО, 22 грудня знову залишили під вартою.

Активістки, які ходять до Р. Дудіна на судові засідання, обурені від того, як працює наша судова система.

Раніше Роман Дудін розповів, чому в СІЗО замість нього мають сидіти радники Офіса Президента.