Роман Дудін розповів, чому в СІЗО замість нього мають сидіти радники Офіса Президента

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін розповів, чому в СІЗО замість нього мають сидіти радники Офіса Президента Володимира Зеленського.

Роман Дудін
Роман Дудін

У січні ЦРУ попередило Зеленського про намір рф захопити аеропорт «Антонов» у Гостомелі.

Про це повідомив WSJ.

«У мене виникає питання до оточення президента України щодо відправлення бойової бригади Донбас, що мала захищати аеропорт „Антонов“ у Гостомелі. Чому не повернули бригаду після отримання інформації від глави ЦРУ. У мене є інформація від джерел ОП, що саме Єрмак запевняв Президента, що США просто нагнітають ситуацію. І саме Єрмак Вам обіцяв все вирішити через заступника керівника Адміністрації президента росії Дмитра Козака. Одразу Вас попереджу, що зробити крайнім генерала Залужного не вийде», — пише Р. Дудін.

За його словами, початку лютого 2022 було повідомлення про виведення 92-ої бригади, і так Харків залишився без боєздатних частин ЗСУ.

«Я провів зустріч із (головнокомандувачем ЗСУ Валерієм) Залужним на трасі та домовленість про звільнення бригади до 1 березня 2022. Залужний не дав залишити Харків без бойової бригади, що дозволило відбти Харківщину. Чи попередив Офіс Президента керівництво ЗСУ про намір рф захопити аеропорт „Антонов“ у Гостомелі? Чи вжив ОП президента необхідних заходів для підготовки відбиття аеропорту „Антонов“ у Гостомелі? Чи дав команду ОП вивезти Мрію аеропорту „Антонов“ у Гостомелі?», — питає Р. Дудін.

За його словами, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія знову заявив, що Захід та США своїми заявами «сіють паніку» щодо нападу російської федерації на Україну.

«Про це він розповів журналістам в кулуарах Верховної Ради 28 січня 2022 року. А зустріч Зеленського з головою ЦРУ була 12 січня 2022 року. „Більшість народу, побачивши, що три, чотири, п'ять „точних дат“ (вторгнення, — ред.) вже минуло, зрозуміли, що це просто залякування людей і спроба сіяти паніку. Я не знаю реальні причини, чому США так роблять, але це точно працює не на користь економіки України… Ми спілкуємось по дипломамтичним каналам. Пан Дмитро Кулеба як міністр закордонних справ постійно піднімає це питання, тому що це — не по-дружньому“, — зазначив Арахамія. Він також зазначив, що навесні більшість сигналів про можливе вторгнення — це були дані розвідки. Тобто це більш суворо виглядало. Бо розвідка показувала скупчення військ… Це в ЗМІ не дуже активно просувалось взагалі. Потім декілька статей з'явилось… А перші два тижні, коли це дійсно траплялося — це була суто військова комунікація. І це правильно, якщо б так було. А зараз навіть такого немає. Зараз вже до того, як приходять розвіддані, вони вже в The New York Times чи в CNN десб вже оприлюднені», — наголосив Арахамія.

За словами Р. Дудіна, колись буде велике розслідування з приводу вище вказаної інформації.

«Моє місце в СІЗО займуть радники Офіса Президента. Вашим радникам буде треба пояснити вивезення Медведчука.

Дудні публікує відповідь СБУ на запит «Української правди».

Дослівно: «На ваш запит щодо місця перебування Медведчука В.В. повідомляємо, що зазначена особа перебуває під вартою».

Після оголошення підозри в держзраді колишньому керівнику Харківського управління СБУ Роману Дудіну у Facebook-блозі з його іменем з’явилася низка дописів про «фабрикування справи», критичні дописи щодо чинної влади та натяки на те, що фігурант гучної кримінальної справи Віктор Медведчук може бути вже в росії

Запит від української правди був експериментом виявити агентуру рф. Вони себе задокументували, бо Медведчука не було в Україні кілька місяці і його обміняли на одну людину. Медведчук був вивезений через окупований Херсон (деталі отримали ЗМІ)

«Після моєї публікації про Медведчука, заступник керівника Адміністрації президента росії Дмитро Козак допоміг прикрити зад Єрмаку від гучного скандалу у ЗМІ. Ця ситуація дозволила виявити подвійну гру ядра шпигунів рф серед оточення Президета України. З іншої сторони заставило спеслужби рф рятувати своїх шпигунів в Офісі Президента. Спецлужби рф швидко зробили обмін на захисників Маріуполя, щоб врятувати шпигунів серед оточення Президента», — каже Р. Дудін.

Деталі пізніше розкриють іноземні ЗМІ.

До речі, після цієї публікації канал Романа Дудіна намагалася заблокувати влада.

Нагадаємо, що Р. Дудіна підозрюють у держзраді.