Правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії: вилучено наркотиків на майже 14 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора викрито та припинено діяльність підпільної лабораторії, у якій виготовлялись наркотичні та психотропні речовини.

Правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії: вилучено наркотиків на майже 14 млн грн

За даними слідства, частину психотропу збували гуртовими партіями на території столиці. Решту разом із партіями героїну — приховували під обшивкою легкових автомобілів та перевозили до країн ЄС, використовуючи найманих водіїв.

У ході слідства проведено обшуки у лабораторії, яка знаходилась в одному з приватних будинків столиці.

Виявлено та вилучено понад 2 кг героїну, 10 кг особливо небезпечної психотропної речовини Альфа-PVP, 100 літрів прекурсорів для виготовлення наркотичних речовин, устаткування для підпільної лабораторії, чорнові записи, телефони та банківські картки, а також транспортний засіб, який використовувався для перевезення психотропних речовин.

Вартість вилученого на «чорному ринку» становить понад 14 млн грн.

Наразі правоохоронцями затримано двох осіб. Їм повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини PVP в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора трьом посадовцям Одеського обласного бюро судово-медичної експертизи повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.