У Парижі — чергові сутички між поліцією та курдами після смертельної стрілянини

У Парижі в суботу знову спалахнули сутички між поліцією та курдами, обуреними вбивством у п’ятницю трьох представників своєї громади напередодні.

Протест за участі кількох сотень курдів і політиків, зокрема очільника 10-го округу Парижа, де сталась стрілянина, починався мирно. Демонстранти на площі Республіки тримали прапори й слухали виступи на пам’ять про жертв.

Зіткнення почалися, коли деякі демонстранти залишили площу, кидаючи в поліцію різні предмети. Та у відповідь застосувала сльозогінний газ. У результаті було перекинуто кілька автомобілів, також спалахнули невеликі пожежі.

Перед протестом представники курдів зустрілися з шефом поліції Парижа й закликали розслідувати стрілянину напередодні як терористичний акт.

Нагадаємо, що у Франції двоє людей загинули і четверо отримали поранення в п’ятницю, 23 грудня, в результаті стрілянини в Парижі, на вулиці d’Enghien. Серед поранених двоє перебувають у вкрай важкому стані. Нападник був заарештований і взятий під варту, повідомило джерело в поліції.