Сьогодні День подарунків

Сьогодні, 26 грудня, в світі відзначають День подарунків.

Сьогодні День подарунків
Сьогодні День подарунків

Свято щороку відзначається лише в декількох країнах — переважно в тих, що історично пов’язані з Великобританією (Канада, Австралія, Південно-Африканська Республіка та Нова Зеландія) та в деяких європейських країнах. У Німеччині його називають «Zweite Feiertag», що означає «друге святкування».

День подарунків англійською мовою звучить, як Boxing Day, що в перекладі означає День коробок. Мова йде про коробки з подарунками.

Деякі історики стверджують, що традиція походить з римських часів, коли гроші на оплату спортивних ігор збирали в коробки. Серед руїн Помпеї були знайдені глиняні горщики, заповнені монетами. Пізніше римляни привезли цю ідею до Британії, а монахи та духовенство незабаром почали використовувати скриньки для збору пожертвувань протягом року, а на Різдво кошти роздавалися бідним.

Також в цей день забезпечені люди готували подарунки для бідних. Свято традиційно було вихідним днем ​​для прислуги, саме 26 грудня вони отримували спеціальну різдвяну коробку з подарунком від своїх наймачів. Своєю чергою, повертаючись до своїх домівок на вихідний, вони дарували подарунки своїм родичам та близьким.