Різдвяна сказка в сучасних умовах: який фільм подивитися всій родині сьогодні ввечері

Найдобріші та найсвітліші фільми — про Різдво і Новий Рік. Вони сповнені пригод і надії, і з давніх пір сприймаються як обов’язковий атрибут новорічного свята.

Різдвяна сказка в сучасних умовах: який фільм подивитися всій родині сьогодні ввечері

Ми підібрали для вас хороший список таких фільмів, які сповнють нас новими новорічними емоціями, і заставлють повірити в різдв'яне чудо навіть в умовах війни. Приємного вам перегляду і веселих свят!

1. «Це прекрасне життя»
Рік: 1946 р.
Країна: США
Жанр: драма, мелодрама

Це американський кінофільм режисера Френка Капри, знятий у 1946 році. Екранізація твору Філіпа Ван Дорена Стерна. Фільм не має обмежень за віком.
На 6 липня 2020 року фільм займав 24-у позицію у списку 250 найкращих фільмів за версією IMDb

Сюжет: Джордж Бейлі, головний герой картини, мріяв виїхати зі свого маленького містечка і почати нове життя, відкрити для себе нові країни, здобути гарну освіту, але життя вносить свої корективи і його планам не судилося збутися. Певної миті він вирішує звести рахунки з життям, та у цей момент і починається казка…

2. «Сім'янин»
Країна: США
Рік: 2000
Жанр: романтична драма

Сюжет: Успішного бізнесмена Джека Кемпбелла цілком влаштовує парубоцький спосіб життя, величезний статок і відсутність сімейних турбот. Однак усе раптом кардинально змінюється на Святвечір; всього лише мить, і ось він уже звичайний американський сім’янин — немає розкішної автівки, його домівка досить скромна; він більше не може дозволити собі костюм за 2000 доларів, а з розваг йому залишились тільки шоколадний кекс і вигулювання собаки. Напередодні Різдва Джек зустрічає в магазині незвичайного грабіжника, який хоче отримати гроші за свій лотерейний квиток, погрожуючи пістолетом. Джек купує у злочинця квиток, та наступного дня дізнається, що його життя докорінно змінилося. Якимось дивом він став сімейною людиною, одруженим із колишньою дівчиною з коледжу, а пост директора займає людина, з якою Джек напередодні зіткнувся в магазинчику… Але несподівано для себе він розуміє, що йому таке життя починає подобатися. Чудова історія, яка нагадує нам, що ми насправді маємо цінувати у житті.

3. «Грінч, викрадач Різдва»
Рік: 2000
Країна: США, Німеччина
Жанр: сімейний фільм, фентезі

Сюжет: В одному дивовижному і чудовому містечку з назвою Хтограді, який показаний у кінострічці «Грінч — викрадач Різдва», місцеві обивателі з величезною честю ставляться до такого святкового заходу як Різдво. Адже тільки цей святковий день насичений чудовими і казковими пригодами. Будь-який житель може в цей момент помилуватися пухнастими пластівцями снігу, красивими і вбраними ялинками та численними подарунками, які жителі з величезним задоволенням дарують один одному. Але, як з'ясувалося, існують ще й такі герої, які негативно сприймають це свято. Його ім'я Грінч, а з вигляду він схожий на зелене, пухнасте чудовисько.

Єдиною рідною душею, якій він довіряє це собака на прізвисько Макс. Протягом усього життя це дивна істота переслідує низка знущань простих громадян, із — за чого він стає дуже злиться на весь світ. Як — то раз у нього виникає бажання помститися всім кривдникам і простим людям. І першим, що він робить це приймає рішення залишити всіх без свята. Грінч готовий на будь-які речі, які допоможуть йому в здійсненні підступного плану. Він не бачить жодних перешкод для того, щоб здійснити свій план він не бачить, але несподіваною перешкодою для нього стає маленька дівчинка.

4. Щасливого Різдва
Рік: 2019
Країна: США, Великобританія
Жанр: романтична драма, комедія

Сюжет: У Кейт далеко не найприємніші спогади про Різдво. Минулого року вона сильно захворіла та мало не померла, після чого щось у ній змінилося. Їй став майже байдужий цей світ, а власна доля й зовсім не хвилює. Дівчина замкнута в собі, любить добряче випити, а заробляє собі зараз на життя в різдвяному магазині в костюмі ельфа. Самотність, відсутність нормального житла та неймовірно турботлива мама — що ще треба для «щастя» молодої дівчини? Так би і тривало роками, якби Кейт не зустріла дуже красивого хлопця на ім'я Том. Його присутність у житті дівчини багато що змінює, змушуючи Кейт повірити в себе та піти за своєю мрією.

5. Любіть Куперів
Рік: 2015
Країна: США
Жанр: комедія, драма

Сюжет: Сімейні свята — це прекрасний привід для рідних людей знову зібратися за одним столом, щоби поділитися один з одним новинами. Головні герої фільму «Любіть Куперів» вирішують зробити подібним святом Різдво. Сем і Шарлотта, які прожили в шлюбі вже 40 років, запрошують до себе додому абсолютно всіх родичів. На вечерю до них приїдуть рідні діти — Хенк та Елеонора, — дідусі та бабусі, онуки і навіть далека родичка Фішші — тітонька Сема, яку всі інші члени сім’ї називають божевільною через її дивні витівки. Особливо рекомендуємо переглянути цю феєричну та добру комедію для підняття святкового настрою.

6. Пережити Різдво
Рік: 2004
Країна: США
Жанр: комедія, романтична драма

Сюжет: Напередодні Різдва американський бізнесмен Дрю Летам перебуває в глибокій депресії. Він самотній, у нього немає ні батьків, ні коханої дівчини, а йому так хочеться зустріти Різдво в колі сім’ї. Дрю вирішує з’їздити в заміський будинок, в якому він провів своє дитинство, щоб відчути себе щасливим. Його навіть не зупинив той факт, що в там вже давно живуть інші люди. Познайомившись з американською сімейкою Валко, він пропонує їм досить оригінальну авантюру: за солідну винагороду Дрю на час святкування стане їхнім «сином» і проведе Різдво в колі сім’ї.

7. 4 Різдва
Рік: 2008
Країна: США, Німеччина, Велика Британія
Жанр: Романтична комедія

Сюжет: Кейт і Бред — для них Різдво з батьками це ціла мука і щоб нікого не образити, вони збираються поїхати відпочивати на Фіджі удвох, а батькам сказати, що робота — це робота, навіть на Різдво. Але плани зриваються і наші герої відправляються до своїх родичів на різдвяні обіди і вечері.