Підбурювання до підкупу судді: судитимуть одеського адвоката та помічника судді

27 грудня 2022 року за матеріалами досудового розслідування #НАБУ прокурор #САП скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення адвоката з Одещини у підбурюванні до підкупу судді Одеського апеляційного суду та шахрайстві, а також помічника судді апеляційного суду, який погодився отримати кошти за вплив на суддю.

В Одесі судитимуть адвоката та помічника судді
В Одесі судитимуть адвоката та помічника судді

Слідством встановлено, що адвокат підбурювала особу передати 1700 доларів США судді апеляційного суду за скасування постанови про притягнення до відповідальності за адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 КУпАП.

Проте під час подальшого розслідування з’ясувалося, що наміру передавати вказані кошти у адвоката не було. Натомість, вона запропонувала 1500 доларів США помічнику судді за вплив на прийняття суддею вищевказаного рішення, який погодився на цю пропозицію.

За вчинене передбачено максимальне покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні, 27 грудня, за дорученням заступника Генерального прокурора Харківською обласною прокуратурою заочно повідомлено про підозру очільниці Вовчанського районного суду Харківської області у державній зраді.