Орбан заявив, що війна завершиться, коли США перестануть її фінансувати: МЗС України відповіло

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що війна в Україні завершиться, коли Сполучені Штати перестануть давати зброю та гроші.

Віктор Орбан
Віктор Орбан

Про це він сказав в інтерв'ю угорському виданню Magyar Nemzet.

Орбан назвав 2022 рік «найнебезпечнішим після падіння комунізму», бо Угорщину нібито погрожували втягнути у війну. Наразі країна залишається єдиною в ЄС, яка відмовляється надавати військову допомогу Україні.

В інтерв'ю Орбан також поскаржився на санкції проти російських енергоносіїв. Щодо війни в Україні, то він сказав, що можливо, що війна триватиме десятиліттями.

«Однак Україна може продовжувати боротьбу, лише доки Сполучені Штати підтримують її грошима та зброєю. Якщо американці хочуть миру, то мир буде», — сказав він.

В МЗС України прокоментували такі слова Орбана. Там вказують, що заяви прем'єра демонструють «патологічну зневагу до України» та його політичну короткозорість.

«Адже поразка України у війні, до якої Віктор Орбан непрямо закликає, призвела б до прямої загрози російської агресії для Угорщини та угорців. Угорському лідеру варто запитати самого себе, чи хоче він миру. Якщо відповідь ствердна, йому потрібно використати свої тісні зв’язки з москвою, аби та припинила агресію проти України та вивела війська», — йдеться у заяві.