Ексголовнокомандувач силами НАТО розповів, коли закінчиться війна в Україні

У поразці росії не сумнівається абсолютно ніхто. Військові експерти лише міркують над тим, коли саме це може статися.

Війна закінчиться у 2023 році
Війна закінчиться у 2023 році

Так, в інтерв'ю своїм припущенням поділився генерал у відставці, колишній головнокомандувач силами НАТО в Європі Джеймс Джонс. Він припускає, що невдовзі росія ганебно програє у війні, яку сама ж і розв'язала.

За словами Джонса, Україна у 2023 році продовжить отримувати озброєння від міжнародних партнерів. Ба більше, надходитиме воно значно швидше. А найважливіше те, що наше військо матиме оснащення, яке дозволятиме завдавати ударів на більшу відстань.

«НАТО як альянс зараз значно сильніший, значно згуртованіший. Це те, чого найменше хотів в. путін. Якщо підтримка, яку Альянс надає Україні, залишиться твердою та постійною, то це не обіцяє росії нічого доброго», — підкреслив він.

Джонс переконаний, що путін робив абсолютно інші ставки, що його й погубило. Диктатор з Кремля був упевненим у тому, що Україна дуже швидко програє війну. І що «НАТО реагуватиме на неї певною мірою безсило».

Водночас він додав, що війна має завершитися у 2023 році. Тож затягнута «спецоперація», до якої путін намагається підготувати росіян, може виявитися не такою вже і затягнутою. Хіба доведеться її переводити у площину самої росії, щоб стримувати протестні настрої. А вони, якщо так далі піде, в окремих регіонах можуть активно спалахувати.