США закуплять для України 18 комплектів IFATDS для HIMARS

США закуплять для України комплекти експортної автоматизованої системи управління вогнем артилерії IFATDS.

США закуплять для України 18 комплектів IFATDS для HIMARS

Відповідний контракт розміщено на порталі державних закупівель уряду США.

Ці комплекти International Field Artillery Tactical Data System (для США позначення — AFATDS) призначені для ракетних комплексів М142 HIMARS.

За контрактом США придбають 18 таких комплектів для американських реактивних систем України. Імовірно, вони мають бути встановлені на 18 нових реактивних системах М142, які мають бути виготовлені для України у рамках програми USAI.

IFATDS/AFATDS призначена для інтеграції та використання інформації із різних джерел для створення загальної оперативної картини вогневої підтримки. Це мережа комп’ютерних робочих станцій, які обробляють інформацію та обмінюються нею. Дані передають від передового спостерігача до підрозділу, який надає вогневу підтримку.

Функції включають автоматичну обробку запитів на вогонь із використанням налаштованого управління, створення кількох тактичних рішень для вогню, децентралізоване прийняття рішень, моніторинг виконання місії та інше.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена планує відправити Україні передове електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на «розумні бомби».